Dagens happyface och dagens sadface

Dagens happyface: Vi hade sadel med stigbyglarna nere på både Bina och Leyal idag, nåt som många unghästar kan tycka är lite obehagligt eftersom de dinglar och slår mot magen. Men de gick på jättesnällt båda två och fick även trava några gånger. De travade på som om de aldrig gjort nåt annat. Det luktar som att inridningen är nära! Tjoho!
 
Dagens sadface: Jag tappade mobilen i golvet så att skärmen sprack. Den funkar inte alls. Det fula är att jag har tappat den en miljon gånger så att både SIM-kort och batteri har flugit, men denna gången landade den så hårt rakt på skärmen, att jag misstänkte att den gick sönder innan jag tog upp den. Kändes som jag såg spricka efter spricka blir större och längre i slowmotion. NOT COOL! 
 
Dagens sadface, igen: Googlade på om happyface stavas ihop eller isär. Det skulle jag inte ha gjort. Jag fick nämligen erfara, med bildbevis, att det finns något som heter happyface spindel. Ja, ni kan ju förstå att jag fick kramp i magen och stängde ner den sidan fortare än kvickt, så jag blev tyvärr inte så mycket klokare på om det stavas "happy face" eller "happyface". Det var ju kanske inte den bästa googlingen jag gjort i mitt liv. Jag kom hur som helst fram till att om man ska behöva stå ut med spindelbilder för att få kunskap så kan den kunskapen stoppa upp sig själv i röven. 

Jag inser nu att jag har gjort på fel sätt i hela mitt liv

Bilden talar för sig själv: 
 

Mamma är så underbart elak

Det är nåt med flugor som drar fram mammas elaka gen. 
 
Mamma: *smätter iväg en fluga i en spinnande båge* 
Flugan: Plöh... *dör* 
Mamma: Där fick han en svängom... 
Mamma: Han har aldrig vågat göra en bungyjump i sitt liv, men nu fick han! 
 
Och här sitter jag och hänger ut dem. Både mamma och flugan. Det var den flugans 15 sekunder i rampljuset. 

Ett skepp kommer lastat med höstbilder

Fick ihop lite mer höstbilder här om dagen. Det är ju inte så att vi har ett överflöd av ickeregniga dagar i det här *** (diverse fula ord) *** landet. Så när regnmolnen vilar lite är det bara att ta till kameran för att bevisa att det faktiskt inte regnar hela tiden
 
Vår skog är den finaste skogen. Försök inte påstå nåt annat! Typ som att din skog skulle vara finare än min, eller nåt annat löjligt. Jag går inte på det. 
 

Vampyrigt löv. 
 

Breaking news: en vattendroppe. 
 

En krumelurig mossa. Moss? Mossa? Whatever, hoppas ni förstår trots mina brister i det svenska språket. 


 

Solsidan vs Skuggsidan

Mamma är trulig och trilsk idag. 
 
Jag: Idag kommer solsidan.
Mamma: Mhm..
Jag: Ska du inte kolla? 
Mamma: Jag tycker det är kul ibland bara. Jag var väl inte på rätt humör förra veckan kanske.
Jag: Vafalls? Man är alltid på humör för solsidan! 
Mamma: Jaha. Men jag kanske vill bo på skuggsidan, jag. 
 
 
 
 

Inga flygande hästar här inte

Vi hade ju en liten incident dagen efter Leyal kom hem. Pappa flög med sitt radiostyrda flygplan, han blev lite rädd och hoppade in i Binas och Bims hage. Men det har gått bra sen dess. Världens finaste lilla flock. ♥ 
 
Nu har pappa flugit i hagen flera gånger och de tycker mest att det är spännande. De följer planet med blicken och Leyal står och smygkikar över pappas axel. Jag misstänker att han försöker lära sig kontrollerna själv. Ja, det är nog bara en tidsfråga innan pappa kan kryssa med planet mellan benen på dem. 
 
Leyal kollar så att allt går rätt till. 

Ivriga åskådare på första parkett med alla fyra hovarna stadigt på marken.
 
Det är inte lätt att fota ett plan i flygande fläng. Det är det inte. 

The stories we love the best, do live in us forever

Det har aldrig funnits, finns inte och kommer aldrig att finnas någon serie som kan komma ens i närheten av samma nivå av awesomeness som Harry Potter. 
 
Bara så att ni vet. 
 
 
Och här sitter jag som ett frågetecken och undrar vart fasen mitt brev tog vägen. 
 

Chokladcravings är seriösa cravings

Det är ju fruktansvärt osmidigt att chokladsuget infinner sig en dag när man inte är i stan. Så jag smsade pappa på jobbet: "Det är inte så att du tänkt stanna och handla nåt gött idag? I så fall är jag sugen på vanlig ljus mjölkchoklad. 8)"
 
En mycket diskret liten vink sådär. 
 
Han svarade lite krypiskt med ett: :* 
 
Blev tvungen att fråga för säkerhets skull om jag skulle tolka det som ett ja. (Jag menar, choklad är inget man sjabblar bort.) Det skulle jag tydligen för han frågade bara: "100 eller 200g?" 
 
Och jag bara: "Hehe.. 200 :D" Som om det fanns nåt annat alternativ? Har man cravings så har man cravings liksom. 
 
Den ska jag nog mala i mig, ska ni se. 

Tar i med hårdhandskarna

När man har suttit och pluggat en hel dag på samma bänk så blir det lätt så att man får lite träsmak i röven.
 
"Då får man ta i med hårdhandskarna", sa jag och hämtade det största överkastet vi äger. Vek den några hundra gånger och vips, så slapp jag den där hårda och träiga känslan i min ömmande bakdel. 
 
En prins som kom till din räddning ridande på sin vita springare i solnedgången, sa du? 
Kära nån, jag är inte hjälplös. 

Om man ändå vore katt...

 
 
... så mysigt livet skulle vara då! Folk som matar en, klappar en, bär omkring på en och man får ligga och chilla sig i värmen. Folk förlåter en till och med för att man roffar åt sig sittplatserna. 
 
Om man är innekatt då. Humle får bara vara inne ibland, eftersom pappa är allergisk. Han får vara ute i skogen och jaga möss i stället, men det är säkert spännande. Om man är lagt åt det blodtörstiga hållet. Mitt lilla monster, ♥
 

Ut med det gamla och in med det nya

Kände för lite nytt utseende på bloggen, så jag gjorde en ny header. 
 
Som det såg ut innan. 
 

Och häääär är den nya! Jag tycker det det blev bättre i alla fall. :3

Tandus giganticus

Mamma sa att Bina hade tappat en tand i sin höbalja. Det var en riktig baddare till tand!
 
Jag: *sitter och fotar mig tillsammans med tanden*
Mamma: Ta den mellan tänderna då. 
Jag: Nej, så äcklig är jag inte! 
Aron: Men kom igen, det är inte som att hon har ätit bajs eller nåt!
Jag och mamma: ... Eh, jo. Det har hon. 
 
Främre raden: Binas tandus giganticus
Bakre raden: Min blygsamma tandrad 
 

Jag har flyt nu

Wiihoo! Jag blev godkänd på seminariet! Det var faktiskt ganska kul. Jag var inte alls nervös innan, satt med typ 10 nervösa människor och visslade? Normalt. Men sen blev jag lite nervös när alla hade satt sig inne i klassrummet och vi skulle börja. Men så fort vi började diskutera så var jag inte nervös längre. Det känns mycket bättre med seminarie än tenta, för då skriver man ju bara utifrån sig själv. Men på ett seminarie så får man ju lite mer förståelse för frågorna när man hör de andras åsikter och synvinklar.

Resultatet på första tentan borde komma denna veckan också, eftersom de rättade klart dem i fredags. Hoppas att jag klarade den med!

Tummen upp! 

In a land of myth, and a time of magic

Åhå-håå, 5e säsongen av Merlin har ju börjat sändas på TV i USA nu. Det har kommit två avsnitt så ska snart sätta mig och kolla på dem! Underbart. Den är så himla mysig den serien. Jag vet inte vad det är som gör det, men det är så lugn och mysig stämning på nåt sätt. Även fast det förstås är spännande också kollar jag delvis för att det är sån mysig miljö i den. Sitter alltid och önskar att jag hade magiska krafter som Merlin. Så mycket smidigare än i Harry Potter egentligen, de måste ju ha trollstavar. Merlin behöver bara hålla fram handen lite. Skitcoolt. Och jag älskar draken! (Han som gör rösten till den är förövrig John Hurt, som spelar Ollivander i Harry Potter.) Helt underbar, ♥  Jag älskar meningen som varje avsnitt börjar med, hoppas det gör det i denna säsongen också: In a land of myth, and a time of magic, the destiny of a great kingdom rests on the shoulders of a young boy. His name... Merlin. 
 
 
 
 Okej, jag ryser nu. Dags att kolla på första avsnittet! ♥

VLC har party med mina ljudfiler

Jag har suttit och lyssnat på föreläsningar som vi fått på ljudfiler. Rätt trevligt att bara kunna pausa när man vill. Det är så jobbigt på föreläsningarna i skolan när man sitter och antecknar från powerpointen, och nästa gång man kollar upp för att se vad det stod, så har de bytt sida! Den frustrationen. Man får lust att slänga iväg pennan så att den fastnar i ögat på föreläsaren och skita i att hämta den... Fast kanske inte. Jag är inte så brutal egentligen. 
 
Eh, ja. Vart var vi nu då? Jag tappade ju fullkomligt bort mig i mina mordiska tankar där ett tag. Roligt. 
 
Ja, just ja. Ljudfiler. Ljudfiler är najs. För då kan man pausa och skriva när han säger nåt intressant. Det är ju dock inte så intressant med "varför vetenskap", men när han säger nåt som man tror är viktigt dådå. Jag tror ni förstår. 
 
 
VLC hade party efter ett tag. Tänkte typ "oooh, shinyyy" ett tag. Sen fick jag spola tillbaka för jag missade vad han sa. 
 
Jag önskar dock att jag lyssnade på ljudfilerna innan jag läste boken "varför vetenskap", han tog nämligen upp typ allt som stod i den. Ååh. Alla dessa timmar som jag och min kära vän hjärndimman kämpat oss igenom den!  
 
Oskyldig fråga: Har man blivit bortskämd med alla dagar av hemmastudier när man tycker att det är en halv katastrof att behöva åka till skolan varje dag nästa vecka? 
Svar: Nej. Det är en halv katastrof. 

Solsidan

Åh, solsidan är så himla bra alltså. Jag såg det inte när det började gå på TV, men hörde att det skulle vara kul och såg allra första avsnittet när första säsongen redan hade visats. Och ja, sen blev jag ju tvungen att kolla alla andra också. Det är ju helt klockrent! Nu har tredje säsongen börjat och jag ska se andra avsnittet nu. Har ni inte sett första avsnittet, så finns det att se här.
 
Se%20trailern%20f%C3%B6r%20Solsidan%20s%C3%A4song%203
 Trailer för säsong 3.
 
Ni har så klart inget val. Om ni inte ser Solsidan så kommer jag att hemsöka era drömmar.
 
 

To the mamsing from the offspring

Mamma fyller år. Hur gammal hon blir låter jag vara osagt, men jag kan klura till det och säga att det är 5 år kvar tills hon är halvvägs till hundra. Ha! Smek den ni!
 
Fint nödrim.
 
Jag har kommit fram till att mamma gillar tre saker; värme, choklad och hästar. Så jag köpte två par ulliga, mjuka och varma strumpor. Av pappa fick hon flera olika chokladsmaker. Nån häst fick hon inte, men hon kan få klappa på Leyal. Det gillar hon säkert. (Skåda min fina lapp, förresten. Nödrim går alltid hem, och att klippa en post-it-lapp till ett hjärta har jag ju gjort förut.) (Så jag är erfaren inom den branschen nu.) (Kan skriva det på mitt CV.) (Det blev många parenteser där.) (Jag ska sluta nu.)
 
Mummu ställde upp med tårta och sånt. Syns det att hon har en konstnärlig ådra eller? 
 
Det blev ett stilla firande med närmsta familjen. Marko, kusin Isaks pappa, fyller också i dagarna så han blev sjungen för han med. Men jag måste nog säga att Isak var kalasets mittpunkt trots att det fanns två "födelsedagsbarn" i huset. Han ska då alltid stjäla showen den där grabben. Men sötare unge får man leta länge efter! Han låg och vräkte sig i sängen en bra stund, fick göra kullerbyttor med hjälp av mummu, dansa framför spegeln med mig och så skulle han fram och peka på allt som går att peka på. Det blev inga bilder på honom tyvärr, jag blev väl alldeles bortkollrad kan jag tänka mig. Det är lätt hänt.

Plugg och sen lite Vampire Diaries belöning på det

Känner mig duktig. Har suttit i två timmar och bara skrivit om min fråga till seminariet som är på onsdag. Man fick en fråga var, som man ska presentera och komma med två frågor/ståndpunkter till som man kan diskutera i gruppen sen. Jag tror jag är klar med min fråga, men ska kolla igenom det lite till sen. Men så ska man också sätta sig in i de andras frågor också, så att man kan vara med och diskutera dem, så det ska jag också göra sen. Känns inte lika nervöst längre, det enda jobbiga är att det ska sitta någon och bedöma varje ord man säger liksom. Men så länge man är med i diskussionen och har nåt vettigt att komma med så borde det gå bra! :)
 
Ska belöna mig själv lite med det NYA VAMPIRE DIARIES AVSNITTET SOM KOM IGÅR! Åååh. ♥ *fangirling*
Och i eftermiddag ska jag iväg och träffa Emma, Ica och Jenny. Det blir kulkul! :D Hoppas Ica också har sett avsnittet då, kommer antagligen behöva ventilera lite. Annars får jag väl nöja mig med att smsa med Jonna. Hoho. Skönt att man har vänner som kollar samma serie som en själv i alla fall, finns inget värre än när man ser en serie man ääälskar, och så finns det ingen att prata med!
 
Snart ska jag och mamma ut i solen med hästarna, underbart. ♥

Som skilda världar

Måste bara visa hur annorlunda det ser ut här hemma på morgonen mot eftermiddagen.
 
Först ut, bilden från i morse:
 
Och en bild på hur det ser ut nu:
 
Som skilda världar, men båda lika underbara. ♥

Summer dies beautifully

 
 
 
 
 
Winter is coming
 
 

Årets kommentar

Slösurfade lite på facebook så här på kvällskvisten. Lagom uttråkat klickade jag på nån länk till nån bild som tydligen skulle vara kul.
 
Nja, inte så jättekul kanske. Men när jag scrollade ner till kommentarerna frustade jag i nattmössan, minsann! Det kanske beror på att jag är lite trött, men jag fick andnöd ett tag.
 
Oh, that escalated quickly.

Jag älskar att hata dig

Dagen spenderas med "varför vetenskap?" Kära bok, jag älskar att hata dig. Det ger mig kraft och energi.
 
Oj, vad poetiskt det blev, plötsligt. Nä, nu ska jag inte dra ner den för långt i skiten, den har faktiskt sina stunder. Den är väldigt beskrivande och har bra exempel. Det är bara det att den har lite för mycket beskrivningar. Man får fler frågor än vad man hade från början och huvudvärken kommer smygande för att man måste anstränga tankeförmågan till det yttersta för att förstå innebörden av varje mening.
 
Annars har jag väl inget att klaga på, direkt. Förutom att det är första dagen på älgjakten och med det rök min bästa ursäkt till att inte plugga. Vi är nämligen lite smartare än att gå ut i skogen med hästarna och joina alla skjutglada jägare. Man kan ju i och för sig hoppas att de skulle se skillnad på en älg och våra ädla springare, men jag har ingen lust att ta den risken.
 
Så, med det sagt ska jag tillbringa resten av dagen med den här skönheten:

 

Leyal hoppade in i Binas och Bims hage

Det var lite drama i hagen idag. Vi valde ju att ha Leyal själv i en hage jämte Bim och Bina, i alla fall för ett litet tag. Men innan när pappa var ute och flög med sitt flygplan så blev han rädd och hoppade ut ur sin hage och in i Bims och Binas. Det är ju ingen fara att flyga omkring hästarna i vanliga fall, Bim och Bina är vana, men pappa tänkte inte på att Leyal är ny och inte har varit med om sånt innan.

Jag och mamma stod och tittade på hästarna med hjärtat i halsgropen en bra stund. Alltså, grejen är att Bim är ranghög och var hingst i 7 år innan han blev kastrerad och Leyal har bara varit valack sedan mars och har betäckt innan det. Så vi var oroliga för att de skulle slåss om Bina. Men det blev faktiskt inte alls så mycket springande som vi trodde. De nosade och tjöt, skrapade lite i marken och gick demonstrativt i cirklar runt varandra, men inte mycket mer än så. Vi tog in dem lite tidigare än vanligt för att vi inte orkade stå där så mycket längre när det blev kallt. Nu har vi varit och gett dem kvällshö och de verkar nöjda. Vi får se i morgon om dramat fortsätter, eller om de har lugnat ner sig under natten. Hoppas det! Det vore så skönt att kunna ha dem i samma hage. :)
 
Springeli-spring!
 
Det skulle rullas lite. Antar att det var nåt maktspel där om vem som skulle rulla sig först, för det blev en himlans procedur där ett tag, haha.
 
Leyal och Bina flirtar lite. :3
 
Mamma och Bina myser. ♥
 
Humle ska alltid vara med i händelsernas centrum. ^^
 
Misstänker starkt att Bina försöker fjäska in sig för att få lite solrosfrön. Luring!

Är han inte vacker?
 
 
 

Skåda min nya häst - Leyal

Nya familjemedlemmen Leyal kom hem igår. Han är 4 år och runt 156 cm i manken. Inte slutmätt eller så, men på ett ungefär. Perfekt för mig! Han är van vid sadel, träns och sutten på i skritt. Men jag tänkte ändå bara gå promenader med honom i början så att han bygger upp lite muskler och är mer van vid stället och vid oss innan jag börjar rida in honom. :) Det ska nog gå bra, han är hur lugn och fin som helst!
 
Han har riktigt bra stam också: e. Kaiser och ue. Ramses. Vilket betyder att hans morfar också är Binas mormors far. Så det är lite släkt i hagen. :)
 
Här har ni skönheten! ♥

Idag kommer Jonna hit, så vi ska ut med alla tre hästarna. Hon ska rida Bim, jag går med Leyal och mamma går med Bina. Mysigt. Det kommer nog bättre bilder på Leyal senare också, när jag borstat av honom resdammet. Tyckte att han skulle få vara ifred och bekanta sig med stället först, innan vi börjar greja med honom. :) 

Höstbilder

Tog lite bilder här om dagen när det var sånt där fint höstväder som jag älskar. Det är ju tyvärr sällsynt att solen skiner i oktober, men när det händer får man passa på att fånga det på bild, så man har nåt att trösta sig med i vinter. :3

Mamma och Aron i ett tappert försök att suga i sig lite D-vitaminer inför den mörka årstiden.
 

En liten bäbis-lönn.
 

Färgbomb.
 

Bina stod och posade för fullt, :3
 

Blodröda löööv. Scary.
 

Drippeli-dropp!

Full rulle med seminariet

Paniken man känner när man inser att internet inte funkar för att telia har party och man har seminarie över internet under tre dagar. Ja, fick lite mordiska tankar där ett tag. Ledningarna här ute är sjukt dåliga, men det blir så dyrt för telia att byta ut dem att de drygar ut det så länge som möjligt, och ändå har de tekniker som varit här sagt att det är de sämsta ledningarna de sett. Kan man göra nåt annat än att sucka? 
 
Nåväl, har ockuperat mummus dator och har nu kommit en bit i diskussionen. Jag var rätt orolig inför denna, för jag hade inte hunnit läsa allt och då hade det ju varit kul om de ställde jättesvåra frågor som man inte läst nåt om. Det finns fyra frågor, alltså fyra olika diskussioner. Man måste delta i minst två av dem med tre-fem substantiella inlägg på sammanlagt minst 500 ord. Jag har skrivit två inlägg, som sammanlagt ligger på 565 ord, så nu behöver jag bara skriva ett inlägg till. Det gick ju smidigare än vad jag trodde det här! Hoppas bara att jag inte är helt ute och cyklar med mina inlägg eller så, men jag kollade lite på vad de andra hade skrivit och jag skrev nog ungefär liknande saker. Så hoppas det blir bra! 
 
Snart vankas det kaffe och bullar. Man måste ju göda bullmagen lite. Det tar hårt på krafterna att var en pluggande student nämligen. 
RSS 2.0