Ibland kan det bli guldigt på bonnavischan

I vanliga fall brukar det bara vara vanligt gräs på åkrarna här, men i år har de sått vete. Det blir guldigt i solen, himla fint tycker jag. Hann rida förbi och beundra det flera gånger innan jag tog mig för att gå bort och fota det. Kvällssolen är den bästa. 

Till Fluxfallet för en sista joyride

Jag och Johanna åkte till Fluxfallet här om dagen. Det är ett 40 meter högt stup ovanför Stensjön i Molla. När vi var där var det ganska torrt, men det var ändå mäktigt att se! Vi ska åka dit nån gång igen när det har varit regnigt ett tag, för då är det nog vattenfall där. Vill minnas att det var det för när jag var där sist. (Jag var bara 12 år vid det tillfället, så jag kan ju ha mina barnsliga överdrifter i huvudet i och för sig...) 
 
 
 
Man var rätt skakis när man stod där uppe. ^^ Jag har alltid trott att Fluxfallet var en gammal ättestupa, ett ställe där man förr i tiden puttade ner gamlingar som inte längre var till någon nytta för sin sista joyride. Läste sen att det där med ättestupor tydligen är en seglivad myt. Det gav en liksom ganska stor respekt för stället, att stå där uppe och tänka på dess kusliga historia. Nu är det liksom bara.. ett stup. I all sin enkelhet. Vet inte riktigt om jag ska vara lättad eller besviken. 
 
 
 
 
 
 
 

Den förstörda glassbåtsstämningen

Har precis tagit en kopp kaffe och är i det heliga ögonblicket i öppnandet av en glassbåt. 
 
Jag: *nynnar* Flickorna på teve två.. åhå hå.. 
Mamma: *grymtar* 
Jag: Va? 
Mamma: Du förstör min glassbåtsstämning.
Jag: Jag visste inte ens att du hade en stämning.
Mamma: Jag hade det, tills flickorna från teve två tog över! 
 
Till mitt försvar så hörde jag låten på tven och den satte sig på hjärnan som en glassbåt på magen. 
 
 

Ni kan andas ut, jag lever faktiskt

Eftersom det börjat bli ett lätt ekande ljud och det börjat bildas spindelväv här inne så tänkte jag ta och berätta vad jag pysslat med den senaste tiden. Okej? Inget exklusivt, men ändå. Håll i hatten!
 
 
 

Har jobbat sjukt mycket med huset. Oj oj, vad jag har slitit. Har grävt upp allt det där med sked. Jag LOVAR! Bara för att det var kul. 

Va? Tror ni jag ljuger nu? Ja, okej då. Vi fick ju hussvamp, så vi har dränerat, och grejat. Och massa annat som kom till bara för att det är så himla snyggt nu så ser allt annat skitfult ut. Så blir det. Mamma sa att jag och brorsan är barnarbetare, men jag håller inte med; oavlönat slavarbete är vad det är! Fast vi får nya fina rum sen, så jag klagar inte. 

 
 
Mellan varven har jag ridit lite. Det är alltid trevligt. Fast det är jobbigt att göra det mitt på dagen, för det är så sjukt mycket flugor och getingar och blinningar och annat tjaffs som borde dra åt pipsvängen. Men vad gör de i stället för att dra åt pipsvängen som jag säger till dem hela tiden? Surrar runt mig och min häst och bara slåss om att få ta en smakbit på våra svettiga kroppar. Så himla hungriga hela tiden. Men jag är inte billig, om de nu trodde det! Brukar förbereda en lövruska att vifta med efter dem när de blir för närgångna. 
 
 
Jag har även tvingat upp små barn på Bims rygg. De verkar tycka om det, så det kommer de få göra fler gånger. 
 
 
En bild jag kände att jag behövde dela med mig av. Jag blir som sagt UPPÄTEN av alla flygfän. Det ser inte riktigt så illa ut på bilden, men det här myggbettet var större än självaste lilltån. 
 
 
Har klämt in så mycket läsning jag kan mellan allt jobb och slit. Och så har jag skaffat en bokblogg. Har funderat på det länge, och nu kände jag att jag har tid att fixa en, bokbabblaren.blogspot.com heter den. Titta in nu, annars slår jag er i huvudet med en bok! Eh heh... Fattar ni? Heeh... 
 
 
Spelat lite sims har jag också gjort! På denna bilden var jag hemma hos Jonna och spelade. :) När jag kom hem laggade mitt spel, så min ena sim och en katt frös fast vid varandra och kunde inte göra nåt alls, även fast tiden gick. Båda hade alla mätare i botten och skulle snart dö av svält och sömnbrist och allt som går att dö av. Skrev ett panikigt inlägg på sims.ifokus och fick hjälp med en kod som skulle låsa upp dem. Det funkade och jag blev rätt glad. Mamman fick ta hand om två småbarn och precis nyfödda trillingar själv under detta lilla missöde. Hon var nog också ganska glad. 
 
 
Grillat lite har man ju också hunnit med. Gött! 
 
 
Och det viktigaste av allt. Har druckit kaffe och ätit glassbåtar nästan varje dag. (Jonna får ganska ofta sms om det, kolla bara in min snygga mini-rebus. Är ganska stolt över den.) Det är så man borde få ha det jämt tycker jag. Mamma påstår att glassbåtssässongen snart är över, men jag vet inte riktigt om jag håller med. Får lite ångest vid tanken. 
 
 

Mordhotad har jag också hunnit med att bli. Well that escalated quickly! Jonna skaffade iphone och fick så fina smilysar då, och så skaffade jag också den appen. Nu kan vi mordhota varandra utan att skriva ett enda ord. Smidigt!  

Ja, det var en sammanfattning om lite av vad jag har pysslat med det senaste. Vad har ni haft för er då? Do tell me. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dagens i-landsproblem

Jag har en lång lista på saker som bara ska funka, men som ändå aldrig gör det. Den innehåller bland annat teknikprylar och kollektivtrafik. Men den måste nog utökas med en sak till, nämligen korvbröd. 
 
Dagens trigg. 
 
 

Annas flirtskola: lektion nummer ett

Idag när jag stod vid vägen och väntade på Johanna så han jag få en tutning och en vinkning inom loppet av två minuter. Nytt rekord skulle jag vilja påstå. 
 
Om det är någon jag känner som åker omkring här ute i bushen så säg till, annars utgår jag från att det var min karismatiska uppenbarelse som gjorde det. Jag menar, vem kan inte falla pladask för detta?: 
 
*blink blink* 
 
Så, hör ni det nu? Att stå vid vägkanten med en blomma i munnen är ett hett tips om man vill ha lite uppmärksamhet i sommar. Släng in ett flirtigt litet blink emellanåt, så får ni nog dubbelt så många tutningar och vinkningar. Det kan vara svårt i början, men med hårt slit och en gnutta ambition så kommer man långt. 
 
Övning ger färdighet. *pepp pepp* 
 
 
RSS 2.0