Morsdagfirande och en oönskad bekantskap som återupptagits

Dagen började med att jag och Aron bakade en tigerkaka till mamma som grattis på morsdagen. Men vi hann inte så mycket mer än att fundera på att sätta tänderna i den innan halva släkten föstes ihop hos mummu och muffa för morsdagsfirande. Trevligt med alla fantastiska mödrar samlade på samma plats. Alla är ju förstås inte mina mödrar, men jag firade dem ändå. Rebell som jag är. 
 
Någon rotade fram vår gamla studsmatta. Med tanke på hur populär den blev så kommer den nog bli flitigt använd i sommar. Jag känner redan att blotta tanken på det väcker en del barndomstrauman till liv hos mig, eftersom att den är rätt ivrig på att dela ut stötar till alla som utvecklar en närmare bekantskap med den. Gulp!
 
 
 
Isak kommer växa upp i tron att han är värsta stand up-komikern. Rullar han runt på mage ska det applåderas, hoppar han ska det applåderas, och även halvtaskiga kullerbyttor ska det applåderas för. :) 
 
 
 
Åsa körde på det stötfria kortet, en pilatesboll. Känner att jag kommer ägna en stor del av sommaren med att försöka styra dem mot den istället för studsmattan. Återkommer med rapport om jag lyckas eller inte. 

Kryptiska meddelanden i brödet

Vet inte riktigt vad mummu vill säga med det här? 

 

 
Vafalls?! Höll på att sätta morgonkaffet i halsen när jag såg denna styggelse. 
 

Om hon inte vill baka bröd åt oss längre, så kan hon säga det face to face istället för att illustrera ett rövhål i brödet! Mycket oartigt tycker jag. 

När latheten överstiger omtanken

Aron står och gör mackor åt sig.

 

Aron: Ska ni ha ost och smör?
Mamma: Nej.
Aron: Anna då?

 

Jag hinner tänka massa fina tankar om hur min lillebror önskar mig väl och är bekymrad över att jag kanske går hungrig om dagarna... when suddenly…

 

 Aron: Snälla, säg ja, jag orkar inte ställa in det.

 

 Tack, men nej tack, din nedrans latoxe! 

 

Hur det blir när man har pluggat en hel dag

Dagens sysselsättning. Två böcker vi har för kursen "barn, unga, medier och bibliotek". Har varit lite för avslappnad på läsfronten det sista, så har köttat mig igenom de här två idag. 

 
När brorsan kom hem sa han att jag ser mosig ut. 
 
Ursäkta? 
 
!!ERROR!! Frasen "du ser mosig ut" riktad till din syster är inkorrekt. Försök med "vad fin du är", eller möjligen, "din inre skönhet strålar ut genom dina ögon och bländar mig", för ett bättre resultat. !!ERROR!! 
 
Jag menar, försök själv nöta dig igenom två kursböcker på en dag. Det är ingen dans på rosor, det är det inte. 

Två tvärsäkra tecken på att våren är sen i år

  • Att jag har tagit på mig yllestrumpor i mitten av maj. Man ska inte behöva ha på sig yllestrumpor tre veckor innan man får sommarlov. Det är inte rätt. Onaturligt är vad det är! 
  • Att jag går runt och nynnar på julsånger. "I'm dreaming of a whiiiite christmas" ... Vänta, va? DET GÖR JAG INTE ALLS! Jag drömmer om en dag så olidligt varm att man bara ligger och flämtar efter vatten, det är vad jag drömmer om!  
Vad hände där? Jag bara undrar. 
 

Bildbevis, så ni inte tror att jag ljuger eller så. 
 
Tänker tyvärr inte spela in ett ljudbevis på julsångerna i dagsläget. Jag värnar om er hälsa, förstår ni. 

Allt är planerat för min drömfamilj

Jag tycker det är så kul med namn, så ibland brukar jag götta ner mig i namnstatistik. Bara för att det är kul, ja. 
 
Tillåt mig att berätta hur det kan ha gått till när dessa barn blivit namngivna: 
 


Just dessa tvillingar fick sina namn eftersom att de föddes under vabruari. Harkel, harkel. Snor och Slem passar ju klockrent på två ungar som föds rakt in i en bakteriehärd till vardag som det kan vara ibland. Fint tycker jag, att aldrig glömma hur det var den första tiden i deras liv. På ett sätt bättre än fotoalbumen från deras första år, de kan ju brinna upp eller komma bort, eller nåt annat hemskt. Namnen följer ju med en för alltid. 

 

 

Sen har vi tvillingarna (ja, tvillingar igen, man är väl fortplantningsduglig) Maskros och Nässla. Det är ju rätt mycket att göra i semestertider, så jag kan inte hjälpa att rabatterna ser vissna, snustorra och ja, faktiskt ganska stendöda ut. Som en påminnelse för framtida generationer att ta hand om rabatterna så döper jag mina barn till Maskros och Nässla. Det är väl en godhjärtad gärning? Säg bara ja. 
 
 

 

Under min sista preggomånad var vi på djurparken hela familjen. Plötsligt fick jag värkar och vi tänkte att nej, vi hinner banne mig inte åka någonstans nu, och för all del, det är ju ganska trevligt att föda bland djuren ändå. Och att bli ett med naturen vid denna stora tidpunkt i ens liv. Sagt och gjort, jag födde tre fina ungar på djurarkens område. Inspirerad av friluftsliv som jag var, så döpte jag barnen till: Ponny, Kossa och Fisk. 

 

Vad ska ni döpa era barn till? :) 

 
 

Och så hävdar hon att hon härdar mig för livet

Jag gjorde en ful min mot brorsan. Bara för att sån är jag, typ. 
 
Jag: *sitter och ser skum ut* 
Aron (till mamma): Finn ett fel! 
Mamma: Jag ser många fel på henne. 
 
Jobbigt läge för henne då, när hon inser att minst hälften av alla mina fel kommer från henne. HA, just det! Ägd. 
 
 
 

Westerntävling i fristad

Första maj varje år är det westerntävlingar i fristad, så det är lite tradition för oss att åka dit. Idag var två vi känner med och tävlade, Malin och Jessica var med i grenen leadline med sina döttrar. Pole bending och barrel race var kul att se på, jag blev så himla sugen på att vara med själv! Bim nickar och ser glad ut så fort det blir snack om att springa.
 
När det blir snack om att vara med i pleasure, däremot, då är han inte riktigt lika nöjd. Det går ut på att alla är på banan samtidigt och ska rida så fint som möjligt i de gångarter som speakern ropar ut. Bim har lite svårt med svenskan och tror att de säger: "Spring, så fort ni kan! Varva alla på banan, så många gåner du hinner, FULLT ÖS MEDVETSLÖS!"
 
Så ja, tror att pole bending och barrel race passar oss bättre. 
 
En fin hest. 
 
Malin leder sin dotter Ellika på Zabina. Padden och tränset är Binas egentligen, såå gulligt! ♥
 
Jessica leder Josefine på Myran. :3
 
På uppvärmningsbanan. 
 
Prisutdelning. Alla kom på delad förstaplats. :) 
 
Pole bending!
 
Springelispring :) 
 
Ännu mer pålböjning. 
 
 
 
RSS 2.0