Bim - alla unghästars stabila mentor. Eller?

Nu har Leyal varit hemma i nästan en vecka. Vägarna har varit väldigt isiga, men det har funkat att rida en liten stund i kanterna. Men idag hade det smält undan så mycket att vi kunde rida en hyfsat normal runda, och jag kunde till och med trava lite!

Egentligen så är Bim alla ungshästars stabila mentor, men så fort det vankades lite spring så vill han inget hellre än att visa Leyal sina bästa moves. Här kommer Bims tips till naiva unghästar: 
 
1) Spana in galoppbacken och börja jazza.

2) När du som bäst utför dina moves så tappar ryttaren lätt fokus och du får per automatik lite längre tyglar för att utföra ditt sluga dåd. 

3) När du fått upp lite fart så passar du på att fejka extrem rädsla för typ kottar mitt på vägen, gamla skithögar, onormalt breda bilspår, din egen skugga, vindens vinande i din man, en brevlåda, din egen fis, you name it. 

4) I rädslan så kastar du dig förstås helt handlöst åt sidan och vinner på så vis några extra meter i din kamp för farten. 

5) Om ovanstående tips inte fungerar, så kan du sätta dig ner i diket och på så vis gräva dig framåt. Vid det laget är din människa i normala fall lagom medgörlig till att låta dig springa rakt framåt igen. 
 
Idag lyckades inte vår käre Onkel med sina väl genomtänkta och beprövade metoder att få springa fullt ös medvetslös som enda fart och 200 meter i bromssträcka, för mamma genomskådade honom redan vid punkt 1. Nu fick han istället bli ledd upp för backen, ägd och besviken. Vi tyckte nämligen inte att Leyal i sitt naiva sinne skulle se Bims snygga dansmoves och tycka det var en bra idé att ta efter beteendet såhär tidigt i utbildningen. 
 
Från idag. ♥


Kommentarer


Här kan du skriva kärleksbrev till mig:


Namnet, tack:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras inte för allmänheten, vettö)

URL/Bloggadress (så att jag kan stalka dig):

Skriv ditt kärleksbrev här:

Trackback
RSS 2.0