Århundradets blötaste ridtur

Kom precis in efter en dusch i skogen. Vi stod och tryckte inne bland träden en stund tills det värsta var över, sen dök vi ut. När man väl är blöt så bryr man sig efter ett tag inte längre, men det blev fint väder efter en stund. Och en riktigt mäktig dubbel regnbåge! :) Hade inte med mig mobilen (första gången sen... någonsin), så jag kunde inte ta bild av det. Men jag ljuger inte när jag säger att det var fint, :3
 
Nu känns det gött att ta på sig torra kläder igen och så ska jag dyka ner i sängen med datorn och se det senaste avsnittet av True Blood. Antagligen lite Lost på det sen. (Vad ska jag göra med mitt liv när jag sett alla säsonger?!) (Svar; förhoppningsvis ta tag i det.)
 
Pöss på stjärten. ♥
 
 

Lostberoende hamstervakt

I onsdags lämnade Jonna sina små söner, Fred och George AKA Freddi och Yoshi, till mig för hon är i sälen i en vecka. Så de ska få umgås lite med hamstervakten "tant Ännud" så länge. Så söta. ♥

Freddi: "Snälla tant Ännud, tappa mig inte på kaktusen så äru bussig.." *orolig*


De har så gulliga små hem. :3
 

Deras mat ser faktiskt god ut! Och eh... jag luktade på den där pinnen. Blev frestad att smaka.
 

De är så söta, för de brukar göra gångar i spånet och sen kommer de upp när man krafsar lite i det. "Men tant Ännud, va fasiken äre du håller påmä? Haaa-a?"
 

Så här har de jätteofta tassarna när man håller i dem. Eller så griper de tag om ett finger med sina små nävar. Haha, åååh. Så söta. ♥
 
Inte världens bästa film kanske, men det är så göllit när han springer omkring och när han tvättar sig. Hiho! ♥
 
Vet inte om jag har skrivit det innan, men jag är i alla fall helt Lostaddicted. Det är ju så megabra! Men tyvärr så hade jag inte tillräckligt med pengar på kontot till att köpa säsong 3 än, så jag lånade den av Jonna. Hon tog med den när hon kom med hamstrarna och nu har jag bara 3 avsnitt kvar. Heh eh... *.* Och en grej som är awesome är att efter jobbet igår, så gick jag till en loppis som är där jämte och hittade säsong 4 för 150 spänn! (Alltså halva priset mot nypris. Den gamla prislappen satt kvar.) Huuur najs?! Go loppis, go loppis! 8)
 
Beordrar alla som ännu inte kommit till insikt om att denna serien är awesome, att göra det. Åh. KOM IGEN NU FOLKET! Låt mig inte sitta här med all härlighet ensam. (Ja, jag har ju Jonna också, men aa. Jaja.)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Uppdatering av läget serru

Det har varit fullt med folk här på sistone! Först var Laura, Sami och Åsa här. Och Chabo förstås. De var här i tre veckor, så det kändes rätt tomt när de åkte hem. Men de är väldigt sugna på att flytta till Sverige, det vore finemang. ♥
Laura och Åsa någon av de sista dagarna de var här. ♥
Säg att det inte bara är jag som gillar de däringa sumoarmarna, såå gulliga!
 
Nu i veckan har två av mammas kompisar, som hon inte träffat på 26 år, varit här några dagar. Det var två tjejer som hon gick i internat tillsammans med i Kenya när de var 11-15 år. (Mamma bodde i Kenya när hon var liten för att mummu och moffa var missionärer, för er som undrar. ^^) Jag har hört så mycket om dem så det var kul att träffa dem. De fick kontakt genom facebook, är det inte fantastiskt ibland? Sen får alla konservativa gamlingar säga vad de vill om facebook, men i såna lägen så är det ju jättebra att ha. :)
 
Vi har varit vid havet med dem. Jag brände mig. Till och med på vaderna, fast bara halva den högra vaden, den andra hälften låg väl i skugga eller nåt annat finurligt. Såg ut som en kokt kräfta när vi kom hem. Fick spraya salubrin över hela kroppen. Och då hade jag ändå smörjt in mig med 50+ solkräm på gånger under dagen. Haha, sicken bebis jag är. Det var lite ofräscht andra gången vi doppade oss, för det var sånt där sjögräs över allt. Verkligen över allt. Hade egentligen behövt en machete för att hugga mig fram, men macho som man är så sket jag i det. Men annars var det trevligt. Rätt gött också att man flyter lättare i saltvatten, för det var kul att riiida på vågorna. 8)
 
De tre vännerna... och Jerry. Nä då, men det är från vänster; mamma, Maija, Johanna. :)
 

De lyssnade tydligen mycket på ABBA under sin skoltid, så de ville se filmen "Mamma Mia!". Det var tredje gången jag såg den. Brukar inte ha så mycket till övers för girly filmer, men den är bra. :3 (De var nog inte alls inspirerade av filmen på bilden.)
 
Marko med Isak i famnen. :)
 
Isak tyckte det var gött att bada i havet. :3


Mamma, Aron och Maija. :)
 
Det verkar som folk vallfärdar till oss på somrarna, för i eftermiddag/kväll ska vi grilla med en annan familj som vi inte heller träffar allt för ofta. De bor i Stockholm, en bit i från oss då, så de brukar komma hit varje sommar. Träävligt!
 
Ja, det var väl lite om vad jag har haft för mig den senaste tiden. Har varit lite lat på bloggfronten, men det är säkert heelt okej! :3
 
Puss på skinkan, så hörs vi senare. ♥
 
 
 
 
 

22 September tar över våra liv

Måste bara säga att jag är livrädd just nu. Googlade på Lost, så läste jag att serien släpptes den 22 september 2004. Jaha. Sen kom jag på att i själva serien, så landade de på ön den 22 september. Smsade om detta skojfriska sammanträffande till Jonna. Men det tar inte slut där! Nu läser Jonna tydligen Sagan om Ringen och hon läste att Frodo och Bilbo fyller år den 22 september!
 
Är det ett tecken från yttre rymden? Ett omen? Vad kommer hända den 22 september? Kommer jorden gå under? KOMMER VI ATT DÖ? Frågorna är många.


 

Abraham Lincoln: Vampire Hunter

Titel: Abraham Lincoln: Vampire Hunter
Regissör: Timur Bekmambetov (Tim Burton var en av producenterna, jiiiha!)
Skådisar: Benjamin Walker, Rufus Sewell, Dominic Cooper
Längd: 1 timma och 45 minuter
 
Abraham Lincoln - Vampire Hunter är en, i grunden, verklighetsbaserad film. Den handlar om Abraham Lincoln som driven av sin hämndlystnad ger sig ut på nätterna för att slakta vampyrer med sin silverlackade yxa. Ja, det är väl ungefär där som det inte är verklighetsbaserat längre. Men resten av storyn är det, som att han var USA:s president under inbördeskriget och att han kämpade emot slaveriet.
 
Filmen var väldigt actionspäckad, men det var så bra gjort att jag inte störde mig något alls på det. (Brukar inte vara något större actionfan annars.) Mellan alla huvudavcuttningar så var den filmad sådär långsamt så att man verkligen hann tänka och reagera på vad som hände. Jag lovar, om den inte hade varit filmad på det sättet ibland så hade man inte hunnit se allt. Visserligen var det en del som man kan undra hur realistiskt det är, som att lyckas hugga ner ett träd med en yxa med ett enda slag. Men jag måste erkänna att det var ganska coolt.
 
Jag tycker att det var bra att filmen innehöll mer än bara mord på vampyrer, som att han kämpade emot slaveriet, det gav lite mer själ till den.
 
Den hade också sina stunder när man blev ganska rädd. Såna där hoppa-en-decimeter-upp-ur-biostolen-för-att-man-blir-så-överaskad-stunder. Jag fick minihjärtattacker mer än en gång kan jag lova, och jag tror inte att jag var den enda. (Kände nämligen att Laura hoppade till jämte mig några gånger.)
 
Förutom sin beskärda del av dödande så hade den också de obligatoriska brandtalen som någon måste ha suttit uppe i dagar och nätter och svettats blod för att komma på. Utan brandtal - ingen film. Eller hur är det?
 
Jag var helt lyrisk efteråt, det var verkligen en av de bästa filmerna jag sett på evigheter. Den var helt awesome och jag kommer lätt att köpa den när den kommer ut på DVD. Även om båda innehåller vampyrer, så är denna filmen så långt ifrån Twilight man kan komma. Den var brutal på ett sätt som Stephenie Meyer inte ens i sina vildaste stunder kan drömma om. (Fast tro nu inte att jag inte gillar Twilight, för det gör jag. Men det är ju skillnad på film och film. Det är böckerna som är bra. Inte filmerna.)
 
Så ja, spring och se den nu gott folk. Ni kommer inte att ångra det!
 
Betyg:
Dålig - Bra - Bättre - Bäst
 
 

Liseberg och bio

I måndags åkte jag, Aron, Laura och Sami iväg till Liseberg. Det kom några riktiga störtskurar på vägen och vi satt bara och hoppades på att det skulle bli bättre när vi väl kom fram, för det är ju inte så kul att bli duschad i Balder som sagt. ^^ Men vädret blev bättre, det regnade bara när vi åt, haha.
 
Vi började med att åka det nya parishjulet. Mer värdelös attraktion får man egentligen leta efter, man sitter ju bara där och väntar på lite faaart! Vi var sugna på Atmosfear allihop, men vi tänkte att vi sparar den till sist, för när man har åkt den så är alla andra lika läskiga som farfars bilar efteråt. Fast under dagen verkade det som att Atmosfear hade problem eller något, för den åkte inte upp på länge. (Eller så var folk bara så fega att ingen vågade åka.) Så när vi väl skulle åka den så fegade Laura och Aron ur, och jag och Sami fick åka den själva. Sicka hönor säger jag bara! ;)
 
Det var lite kul när vi stod i kön till Uppswinget, så gör ju kön i såna där fållor, så var det några killar i raden jämte oss som kommenterade min KISS-tröja. En av dem blev helt exalterad:
Han: Do you listen to KISS?
Jag: Eh... Yeah, I do.
Han: The Beatles?
Jag: Umh... No, not really.
Han: Led Zeppelin?
Jag (flinar): Yeah.
Han (gör highfive med mig): What is your favorite song? Do you like Kashmir?
Jag: Yeah, Kashmir is great.
Han (gastar till sina kompisar): Guys, she loves Kashmir too!
De var nog från Tyskland eller nåt, tyckte jag hörde tyska där i kön innan han upptänkte min tröja. ^^
 
Ben&Jerrys! ♥ Arons är den lilla i mitten och ändå är han och tallar på min, den till vänster. Aj aj aj.
Fairly Nuts är min nya favo. Siiitgod.
 

Har man ingen godisnapp så har man inte varit på Liseberg. Så är det bara.
 

Någon mer än jag som alltid har kvar åkbandet tills det typ... ruttnar och faller av?
 
Vi bestämde oss för att gå från Liseberg innan det stängde klockan 21:00 för att se om vi kunde slinka in på bion också. Abraham Lincoln - Vampire Hunter hade ju nämligen premiär några dagar innan och vi var alla sugna på att se den. Ska skriva en recension om den sen, men måste bara säga att: åhåh, den var sååå bra. Den bästa filmen jag sett på länge. ♥
 
Allt som allt så var det en bra dag. Och jag sov till 10:30 (!) dagen efter. Schnap. (Det är alltså länge för att vara jag.) (Riktigt länge.)
 
 
 
 

Liseberg

Snart åker jag och Aron iväg till Liseberg med Laura och Sami. Dat vill bi grejt! Kul att åka med sånadäringa våghalsar som jag, inte kul med folk som bangar för allt. Atmosfear t ex. är skitkul! Och Spinrock och Kanonen :D Jeej!
 
Si jo lejter.
 

Blev några år äldre, bara sådär

Fick en icke så angenäm känsla av att bli vuxen helt plötsligt. Man behövde tydligen skaffa en e-legitimation för att kunna ansöka om studiebidrag. Det var ju megamycket man skulle fylla i om hur många högskolepoäng det var, så fick man räkna ut det själv och när studierna beräknas vara avslutade och massa tjafs. Oooch så har jag betalat två (k)räkningar. (Datorn och Lost som jag beställde.) Men Lost är ju bra i alla fall. Och datorn med, my precious. (Uttalas med Gollums röst. Mycket viktigt.)
 
Just nu känner jag att innehållet i vuxenbägaren håller på att rinna över, så det är ju rätt passande att vi kanske ska till Liseberg i morgon! :) Håller tummarna för bra väder. Annars är det ju rätt gött att bli duschad i 90 km i timmen när man åker Balder.
 
 
 

BokfyndarN

Som alla säkert redan har fattat så älskar jag att läsa. Och man måste ju bara liksom ha alla böcker hemma. (Najs om jag jobbar på bibliotek sen så kommer jag vara på ett bibliotek på dagarna och sen komma hem till mitt egna lilla bibliotek, hiho!) Så det var extra najs när jag och Jonna fick syn på ett bord med en "sommarfynd"-skylt inne på Akademibokhandeln idag. Den översta boken, "fallen ängel" är den första i en serie som jag tänkt läsa. Och den andra, "vålnadens berg", är den sista i serien Vargbröder. Har redan läst den serien, men jag är ju inte den som bangar för att läsa om något. Heh eh. Hade bara den andra boken innan, som jag för övrigt fyndade för 5 spänn för några veckor sedan! 8)

Nu är det faktiskt så att jag har knött in alldeles för många böcker i bokhyllan i vardagsrummet, så de jag köper nu får trängas på skrivbordet... Stackarna. Får fixa hyllor som jag kan hänga upp på väggarna i mitt rum eller nåt sånt. Det är ju inte världens störta, så jag får tyvärr inte plats med någon bokhylla.
 
Hujeda mig, vad dyrt!
 
 
 

En spännande dag

Det har varit en "spännande" dag idag, om man säger så. Har ju gått omkring hela sommaren och tänkt på antagningen till högskolan lite till och från och varit nervös. Men i morse kunde jag inte slappna av alls. Såg senaste avsnittet av True Blood och efter det ett avsnitt av Lost, bara för att få något annat att tänka på fram tills beskedet publicerats. Sen tog det ju mer än en timme mer än det skulle ha tagit eftersom sidan blev överbelastad... Inte konstigt, det var tydligen 350 000 behöriga sökande. Och sen var det väl obehöriga sökande med, antar jag. Och alla satt och hetsade vid sina datorer samtidigt, haha. Det kom bara upp en "just nu är det många som besöker webbplatsen, om 30 sekunder provar vi igen..."-skylt hela tiden, lite påfrestande för mina redan vibrerande nerver. Åh.
 
När jag väl fått reda på att jag kom in så var klockan lite över 14:00. Då studsade jag omkring här hemma ett tag, åt middag med mamma, och sen gick vi och passade mina två kusiner, 11 och 4 månader gamla. Gick omkring med Isak en hel del. Han kan gå och nästan springa, så länge man håller honom i händerna. Men han fattar ju inte själv att han inte kan gå om man inte håller i honom, så man måste ha koll hela tiden verkligen. Söta unge. ♥ Dansade med honom framför spegeln också, vilket han tycker är riktigt roligt, såg samma avsnitt av teletubbies två gånger... En gång med Isak och en gång med Åsa. Mindre kul kanske, men så länge barnen var nöjda så var vi nöjda.
 
Nu, klockan 21:00 och efter nästan 6 timmars barnpassande, tänkte jag slappna av till ett avsnitt av Lost, eller två. Har lite choklad kvar efter filmkvällen med mamma, Laura och mummu igår. Ah, livet leker.
 
Puss på skinkan.

Då är jag student i några år till

YES! Jag kom in på högskolan. Så. Himla. Gött! Det är inte förrän nu som jag inser hur mycket jag egentligen har gått omkring och spänt mig. Känns ganska härligt att inte behöva vara arbetslös än på tre år.
 
Så nu har jag officiellt sommarlov då. :3
 
Jippikaohao!

Inte rätt läge att bli överbelastat

Åååh. Försöker se om jag har kommit in på högskolan, men sidan blir överbelastad hela tiden. Vad tror de när de sätter en tid på när alla ska få veta samtidigt? Bättre att säga till person för person så fort beskedet kommer. Annars blir det ju bara så hääär juuu!
 
Vill veta nu!

Mitt samvete jagade ut mig

Jag började ju springa för ett tag sedan. Fick ganska bra kondis, i alla fall så att jag orkade springa upp för hela mördarbacken här hemma. Då sprang jag varje dag innan frukosten, riktigt gött faktiskt. Men sen tog jag en paus på typ två dagar, och det var tydligen tillräckligt för att jag skulle glömma hur skönt det känns och bara komma ihåg det jobbiga, så jag sprang inte på nästan två veckor. Dåligt, dåligt. Men nu tog jag tag i saken och drog mig ut i skogen igen. Och det var inte så farligt som jag trodde! Trodde att jag skulle få börja om igen, med skitdålig kondis. Men jag orkade springa uppför näästan hela mördarbacken. :)
 
Så nu sitter jag här och ska snart äta frukost och känner mig frisk och pigg. Jämfört med igår. Gjorde ingenting vettigt alls. Satt bara på min rumpa hela dagen och varvade mellan att läsa och att sitta vid datorn. Kollade på Harry Potter och Fenixorden också. Och ja, det var väl det. Men nu har luddet i hjärnan försvunnit, haha jeej! :3
 
Jag är Jack Sparrow och människorna som jagar är mitt samvete. Heh.

Jag har varit i regnskogen och återvänt

Som jag sa tidigare så skulle vi iväg till universeum idag. Det var egentligen för att mamma och pappa firade 20 års bröllopsdag den 28:e juni, men de kom aldrig iväg på nåt då. Grattis grattis och hoppas att det blir 20 år till (minst, hör ni det? MINST.) ♥
 
Man kan ju inte studera djur på tom mage, så vi började med att äta på Golden Elephant. Det var buffé, så det kan ha förklarat de fyra kalaskulorna som vandrade ut därifrån istället för de smala, slanka och vältränade peronerna som kom in en stund innan... Heh. Miket gott var det!
 
Nam nam.
 
När vi precis kommit in i universeum.
 
Tror att detta skulle vara i verklig storlek... Aj. Kul att bli jagad av den käften när man är ute på morgonpromenad liksom.
 

Är inte säker, men tror att det var pirayor.
 

Haha, den ser glad ut! Men det är nog bara för att jag var där. Heh.
 

En gecko. Söt.
 

Det finns patrioter även bland fiskar! Där ser man.
 

Nemo. (Fortsätt simma, fortsätt simma!)
 

Manet.
 

En rocka som rockar loss. Den gjorde faktiskt det! Rejsade runt varv efter varv.
 

Lenaste trädet i världshistorien.
 

Herr. Nilsson!
 
 
Blev rädd när jag såg denna bilden. Tror jag slutade fota den precis i rätt tid, för den ser ju lagom nöjd ut. Snap(e).
 
Och mummu, jag vet att du stalkar min blogg, så jag passar på att varna dig om att de två sista bilderna är på ormar. Hihi, bläddra ner på egen risk! Hyi, hyi!
 
Förgrymmad.
 

Jag är väl inget överdrivet stort fan av ormar, men denna var söt! :3

Så, det var en del men långt ifrån alla bilder jag knäppt idag. Blev sugen på att åka till djurparken nu också bara för det. För göra det nån gång när det har fötts någon liten unge. Golligt ♥

Beundrarpost

Håller på att få dåndimpen, för jag har nämligen fått beundrarpost från CDON.COM!
 
Det var Lost säsong 2. På plussidan: Jag får äntligen se den spännande fortsättningen!
 
På minussidan: Det var ingen beundrarpost och jag måste betala som vanligt folk.
 

Universeum

Fick dyka in i duschen med en fart som jag icke har skådat tidigare, för idag ska vi tydligen till universeum. :) Visste att vi skulle dit denna veckan någon gång, men inte när. Så det kan gå!
 
Ska ta med mig kameran och fota alla söta djur (obs, alla som förväntansfullt väntar på spindelbilder och liknande kan gå någon annanstans, för här kommer inga varelser med fler än 4 ben in.)
 
See you later alligator! :3 (Hej nödskämt)
 

The typical sommarbildbomben

Detta skulle jag egentligen skrivit förra veckan, men internet har varit så segt här ute i ingenmansland. Haha, en kul grej, mamma skulle ringa Telia och kolla vad det var frågan om, eftersom nätet typ inte funkade alls. Så kunde de inte hitta oss i sina system eller nånting, sen när alla började låta lite irriterade så kom det fram att hon hade ringt Tele2... Så det kan gå!
 
Ja, så nu har jag i alla fall några inlägg på lager. Så här kommer lite bilder som jag tog när Jonna var hos mig i onsdags. Hon skulle egentligen sovit över, men hon skulle på arbetsintervju dagen efter så hon åkte hem på kvällen. Och det var la tur det, för sen skulle jag jobba både torsdag och fredag. :)
 
Vi gick på promenix med Chabo, min mosters mops. Jonna blev kär.
 
Chabo och Mickie hälsar. Mickie tycker att Chabo är lite besvärande för när han väl dykt in under magen på honom så dyker han aldrig upp igen. Går och bökar som en gris. Haha!
 
 
Vi har ett svalpar som envisas med att bygga sitt bo på ett av lysrören i stallet. Varje år. Så vi fick stänga av just den lampan, så de inte brinner upp de små fåglarna. Vet inte vad vi ska göra åt katterna dock, de sitter redan och slickar sig om munnen... Dålig stil!
 
Jonnas ben. Lena eller sträva? Vet inte, vågade inte fråga.
 
 
 
 

Don't try to fool me, I'm smarter than you think

Först såg jag det här och lät så här: Wääh, wäääh, wääh, wääääh...
(Som i tecknad film när nåt går dåligt.)
 

Och sen: Vafalls! Tycker du att jag ser dum ut eller? Vavava?!

Jorden skakar loss

I tisdags såg jag Ice Age 4 med Emma, Ica, Lisa och Jenny. Den var awesome! Eller, jag trodde faktiskt inte att den skulle vara så bra som den var, i och med att det var den fjärde. Det brukar ju bara bli sämre efter två-tre filmer. Vi såg den i 3D. Haha, har faktiskt aldrig sett någon film i 3D innan, men det var ju asballt. Snacka om att det skulle vara en upplevelse att se en skräckis i 3D. Jag brukar inte skrika eller nåt, är inte den typen, men tror nog att jag skulle göra det i det läget... Heh. Det var ju också ganska skönt att jag hade bokat platser längst bak, så det var riktigt rymligt för benen. Och killen framför mig satt dessutom och lutade sig framåt hela tiden (lite fascinerad, kanske?) så jag kunde ha mina fötter uppslängda på hans ryggstöd. Gött.
 
Efteråt gick vi, minus Emma, omkring i stan. Det var najs. Det blir ju inte att vi umgås föör mycket eftersom inte alla kan jämt. Så man får ju passa på! Ica var sugen på kebabpizza, så där satt vi på våra rumpor ett tag. Pizzabagarna satt i sitt fönster och hade tydligen kollat ut på oss ett bra tag, innan Ica behagade klämma ur sig den nyheten. Jahaja, då satt man lite obekvämt helt plötsligt.
Ungefär där drog vi därifrån och gick upp på åhlénstaket istället. Eller, inte upp på taket, för det hade de tydligen bommat igen för kvällen? Taskigt. Så vi fick nöja oss med att titta ner på allt folk från våningen under taket. Är det normalt att tycka det är fruktansvärt kul att spotta ner på marken och skratta ihjäl sig varje gång man hör det lilla "klicket" när spottet landar? Jodå, helt normalt. Sen upptäckte vi att det var några turister som stod och fotade oss..? Haha, vi vinkade glatt. Och stalkade dem genom parken. Sen gungade vi lite på lekplatsen en stund och efter det åkte vi hem.
 
Go kväll. ♥
 
 
Gotta älska the ekorre ♥
RSS 2.0